Dükkan İlaçlama

Evler görülen böceklere karşı vakit kaybetmeden önlem alırız. Kimisi ilkel yöntemlerle uğraşmak yerine profesyonel yardım almayı tercih eder, kimi ise doğal mücadele yöntemleri ve kimyasal ilaçlarla haşere problemini çözmeye çalışır. Ancak bu yöntemler bir sonuç vermez, hatta ters teperek olumsuz sonuçlanma ihtimali de çok yüksektir. Kimyasal ilaçların zehirlenmeye yol açması, doğal yöntemlerle öldürülmeye çalışılan haşerenin beslenerek güç kazanması gibi aksi durumlar ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple, haşere sorununda doğrudan profesyonel yönteme başvuranlar doğru olanı yapmaktadır. Ancak; bu konuda en önemli nokta doğru firmayı seçmektir. Ev ilaçlama ve dükkan ilaçlama konusunda, merdiven altı firmalarla çalışarak paranızı ve sağlığınızı riske atmak yerine, güvenilir firmalarla anlaşıp kesin sonuç sağlayabilirsiniz.

Dükkan İlaçlama Nasıl Yapılır?

İlaçlama faaliyetlerinin hepsinde olduğu gibi dükkan ilaçlama uygulamasında da, öncelikli olarak ilaçlama servisi alanda bir inceleme yapacak ve haşere türü, yayılma oranı, alanın büyüklüğü konusunda fikir edindikten sonra ilaçlama yöntemini belirleyecektir. Ardından, dükkan ya da iş yerinizdeki kullanılmayan izbe ve karanlık alanlarla depo gibi yığılı ürünlerin bulunduğu bölgelere yoğunlaşarak bir ilaçlama uygulaması gerçekleştirecektir. Bu süreçte size verilen talimatlara eksiksiz uymanız gerekmektedir. İlaçlama servisinin hiçbir bölgeyi atlamadığından emin olmalısınız. İşlem esnasında ürünleri ve eşyaları kaldırmanıza gerek yoktur. Yalnızca yiyecekleri ve mutfak eşyalarını kapalı halde saklamanız yeterli olacaktır. Gıda üzerine hizmet veren iş yerlerinde gıda ürünlerinin mutlaka kapatılması, ilaca maruz kalan ambalajlı ürünlerin ambalajlarının titizlikle temizlenmesi; haşereler tarafından tahrip edilen ürünlerin imha edilmesi gerekmektedir. İşlemden sonra en az iki saat ilaçlanan alan kapalı kalmalıdır. Bu sürenin sonunda dükkanınızı havalandırıp günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Dükkan İlaçlama Neden Gereklidir?

Dükkan ve iş yerleri kamuya açık alanlardır ve buradaki bakteriyel alanlar yalnız iş yeri sahibini değil çalışanları ve müşterileri de etkilemektedir. Haşere yuvalanmış bir dükkandan alışveriş yapan müşteri; haşerenin havada bıraktığı mikropları soluyarak vücuduna alır. Söz konusu müşteri alerjik bir hastaysa ya da bağışıklık sistemi güçsüz biriyse önemsemediğiniz bu durum onun sağlığı üzerinde çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Ayrıca gıda sektörünün bu konuda çok daha titiz davranması gerekmektedir. Bunun dışında, haşereler firmayı prestij kaybına ve maddi zarara da uğratabilir. Bu nedenle her firmanın önlem amaçlı ve düzenli periyotlarla dükkan ilaçlama işlemlerini yaptırması gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir